Bakgrunden till att vi var med i cupen
I flera år har vi arbetat för att skapa samarbeten med lokala idrottsklubbar, så att barnen ska ha en naturlig fortsättning efter Bollis. Men bristen på lag i närområdet har gjort det svårt.
Därför startade vi ett eget lag i Marielund för tjejer och killar i årskurs 4–6. Träningarna fokuserar på matchspel och spelförståelse, och precis som i Bollis är allt kostnadsfritt för barnen. Våra ungdomsledare Edin och Antonio har gjort ett stort jobb med att utveckla gruppen.
Laget spelar inte i seriespel men har haft vänskapsmatcher mot ADAS United och Svärtinge SK – och i helgen deltog vi i vår allra första cup -Jönsbergska Cupen 2025. Vi ställde upp med ett tjejlag på 18 Bollistjejer – och det blev en minnesvärd dag fylld av glädje, gemenskap och stolthet. En riktig milstolpe för både barnen och oss.
Här kan du läsa Antonios upplevelse av cupen:


Vad betydde cupen för barnen, tror du?
"Jag tror att det betydde väldigt mycket. Vi har ju vår egen Bolliscup där barnen spelar med sina skolkamrater, men den här cupen var något helt annat. Här fick de möta lag från andra områden, barn de aldrig träffat förut. Det blev en ny och rolig upplevelse som verkligen utmanade dem – både fotbollsmässigt och socialt."
Du var ansvarig för dagen – både som tränare och organisatoriskt. Hur upplevde du det?
"Det var väldigt roligt, men också nytt för mig. Jag har varit med på cuper tidigare, men aldrig haft huvudansvaret. Nu handlade det om att hålla ihop allt – matcher, logistik, barnens trygghet, att alla hade det bra. Det var mycket att hålla koll på, men det kändes bra. Jag ville göra mitt bästa för barnens skull – och det blev en fantastisk dag. Vi hade 18 tjejer med oss och de fick spela fyra matcher mot olika lag. De kämpade, skrattade och växte."
Det här med resultat – det var ju första gången barnen ställdes inför ett tävlingsmoment. Hur påverkade det dem?
"Det märktes att det var nytt för dem. Första matchen var lite tuff – de tog det ganska hårt att förlora. Men vi pratade mycket om det efteråt. Vi sa att det inte handlar om att vinna eller förlora, utan om att ha kul, utvecklas och spela tillsammans som ett lag. Och det funkade. I matcherna efteråt släppte de pressen och började spela mycket bättre – mer avslappnat och med glädje."
Hur tänker du kring att det inte fanns någon officiell poängräkning?
"Jag tycker det var bra. Det tog bort del av pressen. De kunde kliva in på planen och bara vara i stunden – spela som de brukar på träningarna. Glada, modiga och fokuserade. Det skapade trygghet. Inget att bevisa, bara att vara där och ha kul."

Vad sa tjejerna efteråt?
"De var superglada! Många av dem frågade direkt: "När får vi spela nästa cup?" De ville inte att det skulle ta slut. Och det är ju det bästa kvittot man kan få – att de vill mer."
Vi riktar ett stort tack till Gustavianska Stiftelsen som stöttat oss i vårt arbete med laget. Och ICA Kvantum Mirum som såg till att alla barn och ledare fick en riktigt uppskattad lunch.
Introduktion
Att skapa och formatera ett nyhetsinlägg går till på ungefär på samma sätt som när du skriver ett mail eller word-dokument.
Hej
Text
Paragrafer
När man skriver en text helt vanligt kallas för paragrafer.
Kursivtext
För att göra en text kursiv markerar du texten och klickar på I-ikonen. Det går även bra att använda kortkommandot "Ctrl+I" eller "Cmd+I" beroende på vilket operativsystem du använder.
Fet Text
För att göra en text fet markerar du texten och klickar på B-ikonen. Det går även bra att använda kortkommandot "Ctrl+B" eller "Cmd+I" beroende på vilket operativsystem du använder.
Textlänkar
För att skapa en textlänk markerar du texten, klickar på länk-ikonen och klistrar in url:n som du vill länka till. För att länken ska öppnas i en ny flik klickar du på kugghjulet bredvid din url och väljer "open in a new tab".
Rubriker
För att skapa en rubrik dubbelklickar du på ett textelement och väljer någon av taggarna H1-H6. Siffran efter H:et bestämmer rubrikens hierarki på hemsidan och hjälper webbläsaren att sortera hemsidans innehåll, detta är viktigt för att öka artikelns sökvärde samt tillgänglighetsanpassning.
H1 (bör ej användas)
H1 benämner den aktuella sidans huvudsakliga syfte och är den rubriken som har högst prioritet för webbläsaren. En bra webbsida har bara en H1-rubrik och eftersom artikelns titel redan har H1-taggen behöver vi inte använda den när vi skriver artikeln.
H2, H3 & H4
De rubrikerna som vi främst vill använda när vi skapar en artikel är H2, H3 & H4. De har alla olika storlekar och tillskillnad från H1 kan vi använda H2, H3 & H4 hur många gånger som helst.
- H2 är den största rubriken och är 1.77 gånger så stor som den vanliga brödtexten.
- H3 är den näst största rubriken och är 1.33 gånger så stor som den vanliga brödtexten.
- H4 är lika stor som brödtexten men är tjockare och har en större marginal nedanför sig.
H5 & H6
I de absolut flesta fallen räcker H2, H3 & H4 gott och väl men i vissa specifika fall kan vi vilja använda en rubrik som är ännu mindre då är H5 eller H6 ett bra alternativ.
- H5 är exakt lika stor och tjock som brödtexten men har en större marginal nedanför sig.
- H6 är den mista rubriken och är 0.75 gånger så stor som brödtexten.
Listor
Om du vill inkludera en lista i din artikel kan du antingen göra den numrerad eller onumrerad.
För att infoga en lista gör du en ny rad och klickar på +-ikonen till vänster om texten och väljer någon av de två listikonerna längst till höger.
Onumrerade Listor
- Det här är en onumrerad lista.
- Punkterna i en onumrerad lista fungerar precis som i vanlig textredigerare och kan innehålla flera rader text.
- Eller bara använda en textrad.
- Det går jättebra att både använda sig av fetstil, kursivtext och textlänkar när du skapar en punktlista.
Numrerade Listor
- Det här är en numrerad lista.
- Numrerade listor fungerar på exakt samma sätt som de onumrerade listorna förutom att innehållet nu rangordnas.
- Det går att skifta mellan de olika listorna genom att markera en del av listtexten och välja någon av de två list-ikonerna.
Media
Bilder

Video
Annan Media
Länka till annan media
Bädda in egen kod